« Takaisin

Sontek sijoitti kotimaiseen Smartblockiin 100 000 euroa

Innovatiivisia kasvuyrityksiä tukeva Sontek Oy on sijoittanut 100 000 euroa liikuteltavia työtilakuutioita toimittavaan oululaiseen start-up-yritys Smartblockiin. Sijoitus tukee ja vauhdittaa merkittävästi yrityksen kasvustrategiaa. Smartblock-työtilakuutiot tuotiin markkinoille keväällä 2015, ja yritys keräsi marraskuussa järjestetyssä Slush-tapahtumassa peräti 3 miljoonan euron tarjouskannan.

Smartblock on Suomessa suunniteltu ja valmistettu innovatiivinen työtilakuutio, joka toimitetaan asiakkaille käyttövalmiina. Kuutioon integroiduilla pyörillä liikuteltavat, kalustetut ja pieneen tilaan mahtuvat Smartblockit soveltuvat työtiloiksi muun muassa avokonttoreihin, aulatiloihin, lentokentille, kahviloihin, oppilaitoksiin sekä erilaisiin tapahtumiin.

”Smartblock on poikkeuksellisen mielenkiintoinen, älykäs ja moderni työtila. Uskomme, että niille riittää runsaasti kysyntää yrityksissä ja organisaatioissa myös globaalisti. Näemme tämän houkuttelevana sijoituskohteena ja haluamme tukea yrityksen kasvua sekä kansainvälistymistä. Smartblock-työtilakuutiot ovat globaalisti ainutlaatuisia, ja niitä voidaan kehittää edelleen myös teollisen internetin aikakaudelle”, sanoo Sontekin johtaja Jouni Salmi. ”Yrityksen henkilöstö on kokenutta ja osaavaa, eli kaikki menestymisen ainekset ovat olemassa.”

“Sontekin sijoitus antaa meille lisävauhtia ja uskottavuutta toimintamme kasvattamiseen. Keskitymme tänä vuonna strategiamme mukaisesti Suomen markkinaan, ja edelleen vuonna 2017 toimintamme kasvattamiseen kansainvälisesti. Sontek tarjoaa meille tärkeän tukiverkoston, jota voimme hyödyntää Suomen lisäksi myös ulkomailla”, kertoo Smartblock Oy:n toimitusjohtaja Janne Orava. ”On hienoa, että Sontekin kaltainen yritys uskoo meihin ja tuotteeseemme.”

Työtilakuution on suunnitellut Smartblockin luova johtaja Mikko Sarkkinen.

”Onnistuimme luomaan ideasta valtavaa kiinnostusta herättäneen myyntivalmiin tuotteen nopealla aikataululla. On todella hienoa, että saimme pääomasijoittajan näin nopeasti mukaan. Voimme palvella erittäin laajaa asiakaskuntaa, ja olemme tehneet jo useita toimituksia pörssiyhtiöille, tavaranvalmistajille sekä oppilaitoksille. Erityistä kiitosta olemme saaneet kuution muotoilusta, laadukkaista materiaaleista, funktionaalisuudesta ja akustiikasta”, kertoo Sarkkinen.

Lisätietoja:

Janne Orava, toimitusjohtaja, Smartblock Oy, puh. 040 820 4842, janne.orava@smartblock.fi
Mikko Sarkkinen, luova johtaja, Smartblock Oy, puh. 044 5630920, mikko.sarkkinen@smartblock.fi
Jouni Salmi, johtaja, Sontek Oy, puh. 050 342 3969, jouni.salmi@sontek.fi

Smartblock on innovatiivinen työtilakuutio, joka on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Ensimmäinen Smartblock-työtilakuutio esiteltiin maaliskuussa 2015. Kyseessä on pyörien päällä helposti liikuteltava ja kalustettu työtila, jonka materiaalit ovat laadukkaat ja akustiikka korkealuokkaista. www.smartblock.fi